Responsive image

Els municipis es mobilitzen a favor de la Sobirania Fiscal

“Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal” presentarà el dimecres, 26 de gener, el manifest en defensa del pagament d’impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya

Ajuntaments de Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Montblanc, Calldetenes, Arbúcies, Celrà, Balenyà, Taradell, Vallbona d’Anoia, Sant Julià de Vilatorta i Sant Cugat Sesgarrigues són impulsors de la roda de premsa que es farà el proper dimecres, 26 de gener, a les 12 de migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. El grup anomenat “Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal” anima tots els ajuntaments de Catalunya que hi participin.

En el manifest destaquen la importància del control efectiu de la recaptació i gestió d’impostos des de l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) per aconseguir la República catalana. També demanen que la Conselleria d’Economia posi en marxa  la "política fiscal corporativa” que facilitarà el pagament d’impostos als ajuntaments.

Els “Ajuntaments de Catalunya per la Sobirania Fiscal” creuen que la clau de millores municipals és treballar en sobiranies, tant fiscals com energètiques, recordant que si el món local fa pinya, es pot parar “l’abús de les oligarquies energètiques vers la ciutadania”. Per aquest motiu, animen els ajuntaments que encara no s’hi han adherit, que ho facin.

Responsive image